Zijn we geboeid door falen?
- elsevansoest
- Dec 28, 2019
- 2 min read
Falen kan iedereen overkomen. En wanneer we falen kunnen we er best veel uit leren. Vermijden dat we in de toekomst dezelfde fouten terug begaan. Dit is zo in het bedrijfsleven maar ook in ons privéleven.
Maar wat is de meerwaarde van een televisieprogramma zoals “Kamp Waes” waarin een groep mensen hun grenzen proberen te verleggen door de proeven van “Special Forces” te ondergaan?
Meer dan 1.500.000 kijkers worden geworven door deze uitzendingen!
Wat is er toch zo boeiend aan om te kijken naar kandidaten die worden uitgeschakeld, struikelen, braken, roepen, zich uitputten en nog meer? Ik begrijp dit niet.
En, alhoewel er een psycholoog en een militair met medische opleiding dit avontuur begeleidt, vraag ik mij toch af wat de gevolgen zijn of kunnen zijn van deze mentale en fysieke uitputtingsstrijd. En wat is de meerwaarde hiervan voor de kandidaten?
In de huidige maatschappij is het al een “struggle for life” voor velen, omdat ze geen kans hadden om te studeren, omdat ze een beperking hebben, omdat ze arm zijn door ziekte of andere…
Het is de verantwoordelijkheid van ons allen om te streven naar gelijkwaardige kansen voor iedereen. En gelukkig zijn er veel initiatieven die dit ondersteunen.
Waarom in tegenstelling tot dit laatste wordt er dan een “survival of the fittest” op touw gezet, die dan ook nog plaatsgrijpt onder het oog van de camera en aangeboden worden op een platform dat door de meeste mensen kan worden bekeken.
Neen, dit gaat mijn verstand te boven. Ook al zeggen sommigen dat je een zalig gevoel krijgt na een opdracht die je kapot maakt maar die je toch tot een goed einde brengt of dat je groeit en sterker wordt als je jezelf mentaal en fysiek tegenkomt!

Bình luận